Tuesday, May 21, 2013

ОПЕРАЦИИ ВЪВ ВРЕМЕ НА РИСК – СПОДЕЛЕНИ ВЪРХОВЕ












 
Къде е пресечената точка на Монтблан и Великата Китайска стена? Има ли нещо общо между планините и китайското икономическо чудо? Как един професор и един алпинист обсъждат рисковете в бизнеса?

В понеделник, 10 юни 2013 г. в Хотел Hilton, професор Унтър Ни и Иван Кожухаров се срещат под егидата на IMD, за да споделят опита си в областта на операциите във време на риск.

Професор Ни се занимава със сървис мениджмънт, и по-точно с организации, фокусирани върху клиентите, качеството на услугата и трансформации от продукти към услуги, никсобюджетна конкурентоспособност и верига на добавена стойност (разширена верига на доставките). Професор Ни е правила програми за обучение и е консултирала компании във фармацевтичната, телекомуникационната, автомобилната, хранителновкусовата, модната и електронната индустрии, както и финансови и професионални услуги. Тя ще сподели с аудиторията своето шестгодишно изследване за развитието на Китай. Какви уроци можем да научим ние от успеха на Китай?  Ще чуете интересни истории за китайски компании като Huawei (най-големият производител на телефонно оборудване в света), Haier (най-големият производител на бяла техника в света), и Mindray (най-големият в Китай производител на медицинско оборудване) компании, които дават нови дефиниции на цели индустрии и оформят световната икономика. 

Иван Кожухаров е алпинист. През 1990г., на 25 годишна възраст, като професионален катерач и студент по икономика, претърпява инцидент и оттогава е обездвижен. През 1991г. се премества в Швейцария и до 2001г. работи в сферата на ИТ.  Завършва Haute Ecole de Gestion HES в Женева и специализира финанси. От 2001г. работи по различни проекти и през 2004г. управлява проект на местните власти в Женева. От 2007г. работи във финансовия сектор. Иван ще разкаже за опита си в ръководенето на екип и постигането на цели във високорискова среда. Ще опише подготовката на своя екип за това начинание. Ще предложи мъдър и практически подход към справянето с предизвикателствата, като направи паралел между алпинизма и бизнеса. Иван ще сподели и мнението си за партисипативното ръководене един ефективен начин да се работи като сплотен екип, докато се сблъсквате с предизвикателства и амбициозни цели.

No comments: